måndag 11 januari 2021

RÅRAKOR MED KANTARELLER OCH ÄDELOST , 4 PORT .





                                           HEJSAN  !

Kanske  går det att fresta  med  frasiga  rårakor
serverade  med  smörstekta  kantareller  och  ädelost .
mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg  potatis  av  fast  sort
1  tsk  salt
2  krm  peppar
3  msk  smör
250 g  kantareller (frysta, låt tina och rinna av i en sil )
TILLBEHÖR :
1 röd  paprika
1 gul  paprika
2  dl  CREME FRAICHE
125  g  ädelost
GARNERING   Färska  örter .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och  riv  potatisen  grovt .
Lägg  rivet  i en sil  och  tryck  ut 
så  mycket  vätska  Du  kan .
Krydda  med  salt  och  peppar .
KLICKA  ner  potatis- rivet  i  en  stekpanna 
med  smör  och  platta  till  klickarna .
Låt  rårakorna  steka  till  en  frasig  yta 
innan  de  vänds .
Stek  till  fin  färg  på  andra  sidan .
RIV  stora  kantareller  i  bitar .
Stek  svampen  i  en  stekpanna  med  smör .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
SKÄR  paprikorna  i  små  tärningar .
Blanda  paprikatärningarna .
VID  SERVERING :
SERVERA  rårakorna  med  CREME FRAICHE ,
smulad  ädelost ,  stekta  kantareller  och
paprikatärningar .
Garnera  med  någon  färsk  ört, t ex  rucola / timjan.

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: