HEJSAN !
Kanske går det att fresta med frasiga rårakor
serverade med smörstekta kantareller och ädelost .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg potatis av fast sort
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk smör
250 g kantareller (frysta, låt tina och rinna av i en sil )
TILLBEHÖR :
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl CREME FRAICHE
125 g ädelost
GARNERING Färska örter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv potatisen grovt .
Lägg rivet i en sil och tryck ut
så mycket vätska Du kan .
Krydda med salt och peppar .
KLICKA ner potatis- rivet i en stekpanna
med smör och platta till klickarna .
Låt rårakorna steka till en frasig yta
innan de vänds .
Stek till fin färg på andra sidan .
RIV stora kantareller i bitar .
Stek svampen i en stekpanna med smör .
Smaka av med salt och peppar .
SKÄR paprikorna i små tärningar .
Blanda paprikatärningarna .
VID SERVERING :
SERVERA rårakorna med CREME FRAICHE ,
smulad ädelost , stekta kantareller och
paprikatärningar .
Garnera med någon färsk ört, t ex rucola / timjan.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar