HEJSAN !
GODA BULLAR GÅR ALLTID ÅT !
Baka i god tid och frys in .
Värm dem gärna lite när det är
dags för servering .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
2 tsk salt
1/2 dl sesam- eller pumpafrön
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en degbunke .
Värm mjölken till 37 grader .
Häll lite mjölk i bunken och
rör tills jästen löst upp sig .
Tillsätt resten av mjölken , honung,
frön, salt rågsikt och det mesta av
vetemjölet .
Arbeta samman till en smidig deg ,
tillsätt mer mjöl om det behövs .
Låt degen jäsa under bakduk på
dragfri plats , ca 40 minuter .
TRYCK ut degen i en långpanna
30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Markera rutorna med en degskrapa och
låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna . SKÄR eller bryt brödet i rutor .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar