fredag 15 januari 2021

SOLROSRUTOR , 24 - 30 RUTOR .





                                               HEJSAN !

GODA BULLAR GÅR ALLTID ÅT !
Baka  i  god  tid  och  frys  in .
Värm  dem  gärna  lite  när  det  är
dags  för  servering  .

HÄR ÄR RECEPTET :
50  g  jäst
5  dl  mjölk
2  msk  honung
2  tsk  salt
1/2  dl  sesam- eller pumpafrön 
5  dl  rågsikt
7  dl  vetemjöl
UGN :  225  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen  i  en  degbunke .
Värm  mjölken  till  37  grader .
Häll  lite  mjölk  i  bunken  och  
rör  tills  jästen  löst  upp  sig .
Tillsätt  resten  av  mjölken ,  honung,
frön,  salt  rågsikt  och  det  mesta  av 
vetemjölet .
Arbeta  samman  till   en  smidig  deg ,
tillsätt  mer  mjöl  om  det  behövs .
Låt  degen  jäsa  under  bakduk  på
dragfri  plats ,  ca  40  minuter .
TRYCK  ut  degen  i  en  långpanna 
30 x 40 cm,  klädd  med  bakplåtspapper.
Markera  rutorna  med  en  degskrapa  och
låt  jäsa  under  bakduk  30-40 minuter.
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  15  minuter.
Låt  svalna  .  SKÄR  eller  bryt  brödet  i  rutor .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: