HEJSAN !
Här åt vi alla av hjärtans lust ! -Så himla gott !
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g falukorv
3 - 5 msk senap
1 rött äpple
2 dl riven Västerbotten ost
250 g cocktailtomater
eller mini-plommontomater
3 msk grovt hackad basilika
POTATISMOS :
1 kg potatis
2 1/2 dl mjölk
25 g smör/margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 dl riven parmesanost
GARNERING : Basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
SKÄR skåror i korven utan att skära igenom korven helt .
Lägg korven i en smord ugnsform .
KLICKA lite senap i varje skåra .
Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor eller klyftor och
stick ner i skårorna . STRÖ ost över korven .
DELA tomaterna . Om Du använder miniplommontomater
ska Du dela dem på längden .
Lägg tomaterna i formen och strö basilikan över tomaterna .
TILLAGA strax under mitten i ugnen tills korven är genom-
stekt, ca 30 minuter .
POTATISMOS :
SKALA och skär potatisen i skivor och koka den mjuk i lätt-
saltat vatten, 10 - 12 minuter .
Häll av vattnet och stöt potatisen med en potatisstöt .
VÄRM mjölk och smör och tillsätt till potatisen .
Vispa moset med en elvisp .
Smaka av med salt och peppar .
Tillsätt parmesanost , lite i taget , tills moset har lagom
konsistens och smakar bra . Smaka av med salt å peppar .
VID SERVERING : Kokt Broccoli, och rårivna morötter + 1/2 rivet äpple .
Garnera med basilika .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar