HEJSAN !
KLASSISKA, ljusa bullar med vallmofrön
smakar härligt i all sin enkelhet .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör /margarin
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
12 dl vetemjöl
PENSLING :
Uppvispat ägg
2 msk vallmofrön
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölk och vatten och värm till 37 grader .
Smula jästen i en degbunke , häll på lite deg -
vätska och rör tills jästen har löst sig .
Tillsätt resten av vätskan , saltet och det mesta
av vetemjölet .
ARBETA degen tills den släpper bunkens kanter,
tillsätt mer mjöl om det behövs .
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter .
STJÄLP upp degen på mjölat bakbord och baka
ut till 10 bullar .
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och
låt jäsa i ca 30 minuter .
PENSLA bullarna med ägg eller smält smör
och strö över vallmofrön .
(några ljusa och några mörka med vallmofrön)
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar