fredag 5 februari 2021

MINA , FRUKOSTFRALLOR, CA 10 ST.




                                        HEJSAN  !

KLASSISKA,  ljusa  bullar  med  vallmofrön 
smakar  härligt  i  all  sin  enkelhet .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör /margarin
2 1/2 dl  mjölk
2 1/2  dl  vatten 
25  g  jäst
1 tsk  salt
12  dl  vetemjöl
PENSLING :
Uppvispat  ägg 
2 msk vallmofrön 
UGN :  225  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU  :
SMÄLT matfettet  i  en  kastrull.
Tillsätt  mjölk  och  vatten  och  värm till 37 grader .
Smula  jästen  i  en  degbunke ,  häll  på  lite  deg -
vätska  och  rör  tills  jästen  har  löst  sig .
Tillsätt  resten  av  vätskan ,  saltet  och  det  mesta
av  vetemjölet .
ARBETA  degen  tills  den  släpper  bunkens  kanter,
tillsätt  mer  mjöl  om  det  behövs .
Låt  jäsa  under  bakduk ca  30  minuter .
STJÄLP   upp  degen  på  mjölat  bakbord  och  baka
ut  till  10  bullar .
Lägg  dem  på  plåt  med  bakplåtspapper  och
låt  jäsa  i ca  30  minuter .
PENSLA  bullarna  med  ägg  eller  smält smör
och  strö  över  vallmofrön . 
(några ljusa och några mörka  med vallmofrön)

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: