HEJSAN !
Kanske något gott till helgen ?
RUCOLA, vitlök och parmesanost ger smaklökarna en resa till ITALIEN .
SKÄR gärna bort grova stjälkar på rucolan eftersom de ger en besk smak.
Pajen är mmm... ! Väldigt god , - måste jag säga !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2 msk vatten
FYLLNING :
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
100 g rucola
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl ny- riven parmesan ost
GARNERING :
Rucola
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop mjöl och smör, gärna i matberedare .
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg .
Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter .
Nagga med en gaffel .
Låt pajskalet vila i kylen ca 30 minuter.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter .
FYLLNING :
ANSA och skiva purjolöken .
Skala och hacka vitlöken .
Fräs purjolök och vitlöken i smör i en stekpanna 2-3 min.
Hacka rucolan grovt och rör ner den i löken .
Lägg grönsakerna i pajskalet .
VISPA ihop ägg, mjölk, salt och peppar .
Häll äggstanningen över grönsakerna . Strö över osten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills
äggstanningen stannat .
SERVERA pajen med rucola och små kvisttomater .
OCH GÄRNA ; 2 dl turkisk yoghurt, 1-2 vitlöksklyftor,
1-2 kläm på flytande honung , rör ihop .
KLART ATT SERVERA .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar