torsdag 11 februari 2021

ITALIENSK RUCOLA - OCH PURJOLÖKSPAJ , 4 PERS.





                                                  HEJSAN  !

Kanske  något  gott  till  helgen  ?
RUCOLA,  vitlök  och  parmesanost  ger  smaklökarna  en  resa  till  ITALIEN .
SKÄR  gärna  bort  grova  stjälkar  på  rucolan  eftersom  de  ger en besk smak.
Pajen  är    mmm... ! Väldigt god ,  - måste jag säga !

HÄR ÄR RECEPTET :
3  dl  vetemjöl
125  g  smör/margarin
2  msk  vatten 
FYLLNING :
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
100 g  rucola
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl ny- riven parmesan ost
GARNERING : 
Rucola

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA  ihop  mjöl  och  smör,  gärna i  matberedare .
Tillsätt  vattnet  och  arbeta  snabbt  ihop  till  en  deg .
Tryck  ut  den  i  en  pajform, ca 24  cm i  diameter .
Nagga  med  en  gaffel .
Låt  pajskalet  vila  i  kylen  ca  30  minuter.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
FÖRGRÄDDA  pajskalet mitt i  ugnen  ca  15  minuter .

FYLLNING :
ANSA  och  skiva  purjolöken .
Skala  och  hacka  vitlöken .
Fräs  purjolök  och  vitlöken i  smör  i  en  stekpanna 2-3 min.
Hacka  rucolan  grovt  och  rör  ner  den  i  löken .
Lägg  grönsakerna  i  pajskalet  .
VISPA  ihop  ägg,  mjölk,  salt  och  peppar .
Häll  äggstanningen  över  grönsakerna .  Strö  över  osten .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  30  minuter,  tills
äggstanningen  stannat .

SERVERA  pajen  med  rucola  och små  kvisttomater .
OCH GÄRNA ;  2 dl turkisk yoghurt, 1-2 vitlöksklyftor,
                           1-2  kläm på flytande honung , rör ihop .

KLART ATT SERVERA .

LYCKA  TILL !






Inga kommentarer: