torsdag 25 februari 2021

MINA GODA MANDELBULLAR MED GLASYR , 20 ST.





                                               HEJSAN  !

JÄTTEGODA  BULLAR ....mmm   !

HÄR ÄR RECEPTET :
7 1/2  dl  vetemjöl
1/2  dl  strösocker
150  g  rumsvarmt  smör/margarin
25  g  jäst  för  söta  degar
3  dl  mjölk

FYLLNING :
100 g  mandelmassa
1/2  dl  sötmandel

PENSLING ,  1 ägg

GLASYR :
1 dl florsocker
2  tsk  citron, pressad  saft.

UGN : 225  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  vetemjöl, socker,  smör  och  smulad  jäst 
i  beredningsskålen  till  matberedaren ,  med
plastkniven  monterad .
Kör  det  till  en  smulig  massa .
Tillsätt  den  kalla  mjölken  och  arbeta  samman
till  en  deg .
KÖR  mandelmassa  och  mandel i  mixer  till  smulor .
TA  upp  degen på  mjölat  bakbord  och  kavla  ut  
den  till  en  rektangel .
Strö  fyllningen  över  degen .
Vik  in  långsidorna  mot  mitten ,  platta  till  och
kavla  lätt .
SKÄR  degen  i  två  centimeter  breda  remsor .
Skär  ett  snitt  i  varje  nästan  ända  upp i  fästet .
SNURRA  remsorna  åt  var  sitt  håll  och  forma
samman dem  till  en  knut .
Fäst  ändarna  undertill .
Lägg  bullarna  på  plåt  med  bakplåtspapper  och
låt  jäsa  1  timme  i  rumstemperatur  eller  i  kylskåp
över  natten .
PENSLA  bullarna  två  gånger  med  uppvispat  ägg,
då  blir  de  riktigt  blanka  .
GRÄDDA  dem  mitt  i  ugnen ,  ca  10  minuter.
Låt  bullarna  svalna  på  galler .
RÖR  IHOP  glasyren  och  glasera  bullarna  före  
serveringen .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: