HEJSAN !
Det här saftiga brödet med en liten sötma
bakar DU utan jäst . Jättegott till frukost .
Solrosfröna ger härlig smak och färgas gröna
av bikarbonaten .
Det är alltså varken pumpafrön eller pistagenötter
i brödet , vilket betyder fritt fram även för nöt-
allergiker !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl solrosfrön
2 dl vetekross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 1/2 msk bikarbonat
1 msk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Klä två avlånga formar 1 1/2 liter, med bakplåtspapper .
(Doppa pappret i ljummet vatten , lättare att handskas med )
BLANDA alla ingredienser i en stor bunke .
Rör i filmjölk och sirap .
FÖRDELA den ganska lösa degen i formarna .
Baka i 1 1/2 timme i nedre delen av ugnen .
LYFT upp bröden ur formarna , dra bort pappret och
låt sedan bröden svalna på galler under en ren handduk .
Låt gärna bröden ligga till sig under något dygn , inlindade
i brödhandduken , innan DU skär upp dem .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar