HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl FULLKORNSDINKELMJÖL
4 dl DINKELSIKT
4 tsk bakpulver
1 1 /2 tsk salt
2 dl pumpafrön
1 dl torkade aprikoser, hackade
2 ägg
1 burk kesella , 250 g
3 dl mjölk
10 - 12 STORA MUFFINSFORMAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman alla de torra ingredienserna i en bunke .
VISPA ihop ägg, kesella och mjölk och rör sedan ner
ägg-blandningen i de torra ingredienserna .
KLICKA ut smeten med hjälp av 2 skedar i muffinsformarna.
GRÄDDA mitt i ugnen i 12 - 15 minuter .
SERVERA muffinsen varma med lite hemlagad sylt och färskost.
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU HEMLAGAD SYLT :
Till 4 port .
1 paket frysta hallon , 250 g
1/2 dl strösocker.
SYLT ,
KOKA bären och sockret i en kastrull tills
det mesta av vätskan kokat bort .
HÄLL sylten i en ren burk och ställ in i kylskåpet .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar