söndag 4 juli 2021

MANGO- OCH MYNTAGLASS, 4 PORT.




                                   HEJSAN  !

Den här glassen har jag gjort två gånger .
Första gången blev det lite för mycket 
av mynta , den andra gången blev den
helt perfekt .
Så var försiktig med myntan , ta inte i resten 
om det blir kvar på skärbrädan .
mmm....himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 äggulor
2 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
1 /2 tsk SUKRIN
skal och saft av 1 lime
1 dl naturell yoghurt
1 dl fryst mango
2 msk hackad färsk mynta
1 liten eko-banan 

DEKORATION :
limeklyftor
myntablad

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggulor och grädde var för sig och 
lägg sen i en matberedare .
Tillsätt de resterande ingredienserna och
mixa till en jämn smet .
Häll upp i en plastlåda och sätt in i frysen 
minst  4 timmar .

SERVERA  med limeklyftor  och  färska  myntablad .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: