tisdag 12 oktober 2021

MAUDS , ROSTADE ROTFRUKTER OCH FETAOST . 2 - 3 port.

 


                                                HEJSAN !

Läste i GP,  att vi slänger för mycket mat ?

Jag  kollade min grönsakslåda  och där var  potatis, lök, rödbetor , morötter, palsternacka 

och  lite av varje .

Sagt och gjort , tog upp allt sköljde och rensade , tog fram ett recept som jag gjort 

tidigare. Det här blev så himla gott !  En grönsaks rätt lite då och då får vi ha !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 rödbetor

2 morötter

2 gulbetor

1 palsternacka

1 liten aubergine

4 kvistar färsk rosmarin

lite örtsalt

pepparmix

1-2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

200 g fetaost

1/2 dl pumpafrön

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 225 grader.

Skala och skär alla rotfrukter i lagom stora bitar .

Fördela dem på en ugnsplåt eller en stor vid ugnssäker form .

HACKA rosmarin fint (spara hälften till garneringen ) och 

strö över rotfrukterna tillsammans med örtsalt och pepparmix.

Häll olivolja och balsamvinäger över och blanda om ordentligt.

Sätt in plåten i ugnen i ca 20 minuter .

STRÖ på pumpafrön  och garnera med rosmarin .

SMAKLIG MÅLTID 

och LYCKA TILL !




Inga kommentarer: