fredag 22 oktober 2021

MITT MÖRKA SNABB-BRÖD, 2 BRÖD .

 

                                      HEJSAN  !

Detta är ett mörkt och saftigt bröd  som bakas med bikarbonat .

Om  Du förvarar  brödet i  tättslutande  påse  så  håller  det sig längre .

mm...!  så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 dl solroskärnor

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl vetekli

1 dl linfrö

1 msk salt

5 dl siktat  Dinkelmjöl

5 dl Dinkelmjöl, fullkorn

2 msk bikarbonat

1 liter standardmjölk

1/2  dl mörk sirap

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  ugnen på 175 grader .

Blanda samman samtliga torra ingredienser 

i en stor bunke eller i en rymlig matberedare .

Blanda ordentligt .

TILLSÄTT  filmjölken  och sirapen .  Blanda .

Degen ska vara lös .

SMÖRJ och bröa 2 formar ca 1 1/2 liter vardera 

och häll smeten i formarna .

GRÄDDA  i nedre delen av ugnen ca 45 minuter ,

täck över bröden med ugnsfolie  och grädda ytterligare

40 - 45  minuter .   Känn med sticka .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: