HEJSAN !
Det här med rimmad fläsklägg , köper jag aldrig
vi köper alltid köttkorv, kokas i vatten som täcker korven
och 5 kryddpepparkorn + 1 lagerblad , koka 20 minuter .
mm..himla gott !
Receptet är med fläsklägg .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rimmad fläsklägg (1 1/4 kg )
2 - 2 1 /2 liter kokande vatten
1 gul lök
1 morot
6 vitpepparkorn
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
ROTMOS :
ca 7 hg kålrot
2 morötter
5 potatisar
ca 1 1/2 dl buljong - från köttet
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ köttet och lägg det i en gryta .
Häll det kokande vattnet över så det täcker köttet .
Låt det koka upp .
SKALA lök och morot och skär det i bitar .
Lägg ner det i grytan tillsammans med kryddorna .
Sjud köttet mört i ca 1 1/2 timma (prova med sticka )
SKALA kålrötter och morot till rotmoset och lägg dem i en gryta .
Häll över vattnet så det knappt täcker rotfrukterna , tillsätt 1 tsk salt .
Låt det koka ca 20 minuter på svag värme , under lock .
SKALA under tiden potatisen och skär dem i bitar .
Lägg ner det i grytan och koka ytterligare ca 20 min.eller tills allt är mjukt.
Häll av kokspadet . (spara spadet till rotmoset )
MOSA rotfrukterna och späd med buljongen. Smaka av med salt och peppar .
SKÄR köttet i skivor och bjud rotmos till .
Strö över klippt persilja .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar