HEJSAN !
Även om man inte har så många bär att tillgå nu
så känns de här bullarna riktigt somriga med sina hallon.
Frysta hallon , som fått tina lite går lika bra.
De bör avnjutas samma dag som de bakas .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
75 g smör /margarin
2 1/2 dl filmjölk
2 dl hallon
ägg till pensling + pärlsocker
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetemjöl, strösocker, bakpulver och
kardemumma i en degbunke .
Smula ner smöret och kör med degkrokarna
till en grynig massa . RÖR i filmjölken .
TA upp degen med hjälp av 2 skedar och lägg i pappersformar
och tryck ner ett par hallon i varje bulle .
Pensla med ägg och strö över pärlsockret .
GRÄDDA bullarna 12 - 14 minuter i mitten av ugnen .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar