tisdag 19 oktober 2021

MONAS, HALLONBULLAR , 16 st .

 


                                HEJSAN !

Även  om man inte har så många bär att tillgå nu

 så  känns de här bullarna riktigt somriga  med sina hallon.

Frysta  hallon , som fått tina lite  går lika bra.

De bör avnjutas samma dag som  de bakas .


HÄR ÄR RECEPTET :

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk kardemumma

75 g smör /margarin

2 1/2 dl filmjölk

2 dl hallon

ägg till pensling + pärlsocker

UGN : 200 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA vetemjöl, strösocker, bakpulver och

kardemumma i en degbunke .

Smula ner smöret och kör med degkrokarna 

till en grynig massa .  RÖR i filmjölken .

TA upp degen med hjälp av 2 skedar och lägg i pappersformar 

och tryck ner ett par hallon i varje bulle .

Pensla med ägg  och strö över pärlsockret .

GRÄDDA  bullarna 12 - 14 minuter i mitten av ugnen .


LYCKA TILL !


Inga kommentarer: