söndag 7 november 2021

DESSERT , ÅNGADE PÄRON MED CITRON OCH INGEFÄRA , 6 PERS.

 

                                       HEJSAN  !

NÅGON  dag  under  veckan  får  vi  väl  ha  en  dessert  !

Så  varför inte  idag ?

PÄRONEN  behåller  mycket av  sin  smak  och  får  en  

lagom  mjuk  konsistens  när  de  kokas  i  ånga .


HÄR ÄR RECEPTET :

TILL   6  PERS :

4 päron

1 citron

 1 bit ingefära ( ca 5 cm )

1/2  vaniljstång

1 dl vatten 

1/2  dl  strösocker

TILLBEHÖR :  vaniljsås 


SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA  och  halvera  päronen .

BORSTA  citronen noga i  ljummet  vatten 

och  skär  den  i  skivor .   Skala och  skiva  ingefäran .

Fördela  citron  och  ingefära  över  päronen .

SNITTA  vaniljstången  och  skrapa  ut  vanilj - fröna .

Blanda  fröna  med  vattnet .  Lägg  vaniljstången bland

päronen  och  häll  över  vaniljvattnet .  Strö över socker.

ÅNGKOKA  päronen ca 20 minuter i 100 grader .

SERVERA  varma  eller kyl och servera senare .

mm....!  himla gott !

LYCKA TILL ! 


Inga kommentarer: