söndag 5 december 2021

GROV MUSTIG JULSENAP .

 


                                           HEJSAN !

Kom  ihåg  att  börja  i  tid ,  senap  behöver

cirka  två  veckor  för  att  mogna  i  smaken .

Så himla god  senap !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 påse gult senapsfrö,  35 gram

1 påse brunt senapsfrö, 35 g

3/4 dl vatten

3 msk brunt  farinsocker

1 msk äppelcidervinäger

2 - 3  kryddmått salt

1 dl  rapsolja ,  gärna  kallpressad


SÅ HÄR GÖR DU :

FINFÖRDELA  senapsfröna .

Lägg  över  dem  i  en  skål  och  rör 

samman  med  vatten,  brunt farinsocker,

vinäger  och  salt .

BLANDA  till  sist  ner  oljan .

HÄLL  över  i  en  glasburk  och  sätt på  lock .

Låt  stå  svalt  i  två  veckor  före  serveringen .

LYCKA TILL !

och  GOD JUL !


"Att göra senap till Jul är en fin tradition att föra vidare . "

Riktigt god senap är självskriven till Julskinkan och korven .

GOD JUL !

 

Inga kommentarer: