HEJSAN !
Kom ihåg att börja i tid , senap behöver
cirka två veckor för att mogna i smaken .
Så himla god senap !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 påse gult senapsfrö, 35 gram
1 påse brunt senapsfrö, 35 g
3/4 dl vatten
3 msk brunt farinsocker
1 msk äppelcidervinäger
2 - 3 kryddmått salt
1 dl rapsolja , gärna kallpressad
SÅ HÄR GÖR DU :
FINFÖRDELA senapsfröna .
Lägg över dem i en skål och rör
samman med vatten, brunt farinsocker,
vinäger och salt .
BLANDA till sist ner oljan .
HÄLL över i en glasburk och sätt på lock .
Låt stå svalt i två veckor före serveringen .
LYCKA TILL !
och GOD JUL !
"Att göra senap till Jul är en fin tradition att föra vidare . "
Riktigt god senap är självskriven till Julskinkan och korven .
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar