HEJSAN !
KANSKE är det så, att några av oss gillar " DOPP i GRYTAN "
DÅ kokar DU skinkan och använder kokspadet, - späder med vatten .
SEN doppar DU brödkakorna i spadet och skinkan därtill !
HÄR ÄR RECEPTET ; PÅ " dopp - plattor".
40 g jäst
1 msk smör / margarin
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 1/2 msk stött anis och fänkål blandat
1 / 2 liter rågsikt
1 -1 1/2 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör tillsätt vatten och värm till fingervarmt 37 grader.
LÖS jästen i en del av degvätskan, tillsätt resten av degvätskan ,
salt, socker, kryddor, rågsikt och knappt 1 dl av vetemjölet .
ARBETA degen smidig .
LÅT jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 40 minuter .
BAKA ut dem till fem runda plattor .
LÄGG dem på bakpappersklädd plåt , nagga och
GRÄDDA dem i 225 grader ca 15 minuter .
PENSLA med ljummet vatten och låt svalna under duk .
LYCKA TILL !
GOD - JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar