HEJSAN !
DETTA ÄR EN NYARE VARIANT AV JULENS PEPPARKAKA
SOM KOMMER FRÅN YNGRE HEMMABAGARE !
!PEPPARKAKAN är jättegod även utan TOPPING . (mm..!)
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/ margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl gräddfil
2 1/2 dl vetemjöl , Bert Q.
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskryddor
1 dl valnötter
NUTELLA - KRÄM .
400 g NUTELLA
3 1 /2 dl vispgrädde
VALNÖTS - TOPPING .
ca 1 dl grovhackade valnötter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Smält matfettet .
VISPA ägg och socker pösigt .
Rör ner gräddfilen och matfettet .
BLANDA mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor
i en liten bunke .
Blanda varsamt ner i smeten .
GROVHACKA valnötterna och rör ner dem i smeten .
Häll smeten i en smord och bröad form , ca 1 liter.
GRÄDDA kakan i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna på galler .
NUTELLA-KRÄM .
RÖR ihop NUTELLA och 1/2 dl av grädden i en skål .
Vispa resten av grädden hårt , i en separat skål.
Vänd ner NUTELLA -smeten , rör varsamt till en jämn ,
fluffig kräm .
BRE ut krämen på den avsvalnade kakan .
Strö sist över de hackade valnötterna .
LYCKA TILL !
GOD-JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar