torsdag 28 januari 2021

FRUKT - OCH NÖTBRÖD , 1 BRÖD




                                     HEJSAN  !
 
Det  här  brödet  gillades  av alla .  STOR  som  liten .
KULIGAST var att få  vara  med  och  lägga degen  i  formen .
Men helst gjorde jag det själv !!!

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl siktat DINKEL mjöl
1 dl  fiberhavregryn 
100 g  torkade  aprikoser
1 dl gula russin 
1 dl hackade  hasselnötter
eller  mandel
1 dl delade valnötter
1/2 dl linfrön, hela
2 tsk bikarbonat 
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt

TOPPING :
2  msk  solroskärnor
2  msk  pumpakärnor
1/2 msk CHIAFRÖN

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  UGNEN  PÅ  175  GRADER .
Smörj  en  brödform ,  på  ca 1 1/2 liter med matfett .
BLANDA  samman DINKEL-mjöl  och  havregryn 
i  en  degbunke .
Dela  aprikoserna i mindre bitar  .
Blanda  ner aprikoser, russin, nötter, frön, bikarbonat
och salt  i mjöl- blandningen  och rör om .
Tillsätt  yoghurt och blanda samman till en kladdig deg .
FÖRDELA DEGEN i den smorda formen .
Skaka formen och släta till degen på toppen .
Strö  på  TOPPINGEN .
GRÄDDA BRÖDET i  nedre  delen  av  ugnen i ca 1 timme,
brödet ska ha ca 96 grader som innertemperatur.
TA UT brödet ur ugnen och vänta ca 5 minuter innan  DU tar
ut det ur formen ,  och låt det sedan svalna  på galler .

LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: