HEJSAN !
Den här rulltårtan har jag som efterrätt , den är söt , men ändå inte så väldigt söt !
DET HÄR BEHÖVER DU :
3 stora ägg
1 dl strösocker (drygt)
1 dl vetemjöl (drygt)
15 g Maizena = 1 msk
2 tsk apelsinsaft
rivet skal av 1 obesprutad apelsin
FYLLNING :
500 g jordgubbar
1 dl kesella
1 msk akacia honung
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och snoppa jordgubbarna . Skiva dem .
VISPA ägg och socker i ca 10 minuter i en skål .
Sikta ner mjöl och Maizena och blanda försiktigt .
RÖR ner apelsinsaft och rivet apelsinskal och
häll smeten i en form (22 x 33 cm ) klädd med
bakplåtspapper .
GRÄDDA i 210 grader varm ugn .
Gräddningstid :8 - 10 minuter .
STJÄLP upp kakan på bakplåtspapper med lite
strösocker och lägg bakplåtspapper över .
RULLA DIREKT ihop rulltårtan så att den formas .
Rör jordgubbarna med kesella och honung.
Rulla ut kakan igen och bred på fyllningen i ett
tunt lager . RULLA åter ihop och låt rulltårtan
kallna ett par timmar .
SERVERA i skivor , med en klick vispgrädde .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar