HEJSAN !
SÅ UNDERBART GOD , SMAKA DU OCKSÅ !
DET HÄR BEHÖVER DU :
400 g torskfile
250 g oskalade räkor
1 purjolök
400 g potatis
1 morot
1 msk rapsolja
1 msk mejram
1 liter fiskbuljong -tärning
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
salt, svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR Torskfile'n i bitar, skala räkorna
och skiva purjolöken .
Skala och skär potatis och morot i bitar .
FRÄS potatis och morot i rapsoljan tillsätt
mejram och buljong .
Låt puttra några minuter.
Lägg ner torsk och purjolök och låt det puttra
ytterligare 4 - 5 minuter .
SMAKSÄTT med dill, persilja, salt och peppar .
SERVERA med ett gott bröd till .
och gärna en efterrätt , typ ;
LUFTIGT HALLONSKUM :
För 1 person vispar DU 3/4 dl vispgrädde till skum.
Blanda ner 1 dl frysta hallon och 1 dl krossade maränger.
Lägg upp i ett glas eller liten skål och garnera med
hallon och citronmeliss .
SMAKLIG MÅLTID , och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar