HEJSAN !
SMAKA på detta goda RÅGSTOLLE med linfrö och solroskärnor .
Bakar DU det idag, så skär DU upp det först imorgon så det får
ligga till sig .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl linfrö och solroskärnor - tillsammans
1/2 dl sirap
1 dl lingonsylt
2 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mjölk
UGN : 150 grader , 50 - 55 minuter.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser .
Tillsätt lingonen, sirapen och sist mjölken .
Häll smeten i en smord form .
GRÄDDA i 150 grader , 50 -55 minuter.
BRÖDET blir bäst om Du skär det först nästa dag .
Förvara inlindat i bakduk .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar