HEJSAN !
RIV MOROT ,
i degen, då får DU vackert guldgula bullar
och samtidigt ett extra tillskott av A - vitamin .
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk margarin /smör
2 1/2 dl filmjölk , 3 %
1/2 tsk salt
1 msk farinsocker
25 g jäst
3 rårivna morötter
1 dl vetegroddar
7 dl vetemjöl
GARNERING :
ägg och sesamfrö
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med filmjölken .
Värm till 37 grader och häll i en bunke
tillsammans med salt, farinsocker, och
söndersmulad jäst .
RÖR tills jästen är helt löst .
Tillsätt morötterna, groddar och vetemjöl .
ARBETA till en smidig deg som får jäsa till
sin dubbla storlek under duk .
TAG upp på mjölat bakbord, arbeta degen
och rulla ut till en längd som skäres i 10 bitar.
Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd
plåt .
Låt jäsa till dubbel storlek .
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö.
GRÄDDA vackert guldbruna i 225 grader 15-20 min.
-himla goda !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar