torsdag 10 februari 2022

JAMBALAYA , 4 PORTIONER.

  


                                                HEJSAN ! 


DEN HÄR RÄTTEN KÄKADE VI PÅ  - 70- TALET ,

DÅ VAR DEN HIMLA POPULÄR .

SÅ JAG GÖR ETT NYTT FÖRSÖK .  VÄLDIGT GOTT  IALLAFALL ,

VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 röd paprika

1 gul paprika 

l röd lök

1 stjälk blekselleri

2 morötter

1 msk hackad vitlök

chorizo 200 g

kycklingbröst / file'  200 g 

cajunkrydda eller cayennepeppar 1 - 3 tsk 

fullkornsris  2 dl

kycklingbuljong från koncentrat , 4 dl

1 citron

grönsallad 

2 dl turkisk yoghurt + 1 vitlök pressad 

+ 1/2 - 1 tsk ingefära riven + 1-2 kläm på akacia honung .


SÅ HÄR GÖR DU :

HACKA grönsakerna i 0,5 x 0,5 cm stora tärningar .

SKÄR korven i centimetertjocka slantar och strimla

kycklingen .

HETTA upp oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg i 

grönsaker, kyckling och korv samt kryddorna .
LÅT det bryna några minuter och tillsätt därefter riset.

HÄLL på buljongen och låt det koka försiktigt under

lock i ca 20 minuter eller tills riset känns färdigt .

BLIR det för torrt under kokningen så tillsätt lite vatten.

SERVERA  jambalayan  tillsammans med sallad, citron-

klyftor och turkisk yoghurt .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !



Inga kommentarer: