HEJSAN !
DEN HÄR RÄTTEN KÄKADE VI PÅ - 70- TALET ,
DÅ VAR DEN HIMLA POPULÄR .
SÅ JAG GÖR ETT NYTT FÖRSÖK . VÄLDIGT GOTT IALLAFALL ,
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 röd paprika
1 gul paprika
l röd lök
1 stjälk blekselleri
2 morötter
1 msk hackad vitlök
chorizo 200 g
kycklingbröst / file' 200 g
cajunkrydda eller cayennepeppar 1 - 3 tsk
fullkornsris 2 dl
kycklingbuljong från koncentrat , 4 dl
1 citron
grönsallad
2 dl turkisk yoghurt + 1 vitlök pressad
+ 1/2 - 1 tsk ingefära riven + 1-2 kläm på akacia honung .
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA grönsakerna i 0,5 x 0,5 cm stora tärningar .
SKÄR korven i centimetertjocka slantar och strimla
kycklingen .
HETTA upp oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg i
grönsaker, kyckling och korv samt kryddorna .
LÅT det bryna några minuter och tillsätt därefter riset.
HÄLL på buljongen och låt det koka försiktigt under
lock i ca 20 minuter eller tills riset känns färdigt .
BLIR det för torrt under kokningen så tillsätt lite vatten.
SERVERA jambalayan tillsammans med sallad, citron-
klyftor och turkisk yoghurt .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar