HEJSAN !
FESTLIG som en tårta blir den här kakan med sin goda kaffeglasyr
och många mandlar - mandelspån .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smält smör/margarin
25 g sötmandel
2 msk grädde
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
GLASYR :
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör/margarin
1 - 1 1/2 msk starkt kallt kaffe
rostade mandelspån till garnering .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt .
TILLSÄTT smält smör, mald mandel och grädde .
SIKTA sist ner mjölet blandat med bakpulvret .
HÄLL smeten i en väl smord, och mjölad form
ca 1 1/2 liter , och grädda i 175 grader ca 40 min,
eller tills kakan känns torr .
GLASYR :
SIKTA florsocker och vaniljsocker och blanda ner
det i det smälta smöret .
TILLSÄTT kaffet och rör till en slät massa .
BRED glasyren över den ljumma kakan och
strö på rostade mandelspån . (rosta mandelspån i torr stekpanna,- aning färg)
SERVERING : vispad grädde ,
mm...så himla god !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar