onsdag 2 februari 2022

MIN GODA KÖTTFÄRSPAJ MED PARMESANOST . - 2 PORT.

 


                                 HEJSAN !

MUMSIG  paj med mycket smak , här använder jag   

FILODEG som ger  ett  fint  å  frasigt pajskal .


HÄR ÄR RECEPTET :

1 ark filodeg

2 tsk olja

200 g nötfärs

1 dl tomatsås med örtkryddor

salt , peppar

1 röd paprika

2 msk grovt riven parmesanost 

UGN :  225 GRADER .


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR filodegen i 6 kvadrater, ca 12 x 12 cm .

Pensla degplattorna  med olja och lägg vardera 

tre plattor i två små pajformar .

Vrid varje blad en aning så att kanten blir flikig .

Tryck försiktigt så att degen formar sig efter 

pajformens botten .

Se till att de inte får för mycket färg .

GRÄDDA mitt i ugnen ca 5 min.

Se till att de inte får för mycket färg.

STEK färsen smulig  i stekpanna .

Blanda ner tomatsåsen och smaka av med salt 

och peppar .

HALVERA kärna ur och skölj paprikan .

Koka halvorna i vatten ca 5 minuter.

LÅT ligga i en plastpåse 5 minuter , så skalet lossnar.

Dra av skalet och skär paprikahalvorna i långa strimlor.

FÖRDELA köttfärssåsen  i de båda pajskalen .

Toppa med paprika och strö över lite parmesan .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: