HEJSAN !
Kiwi - bitarna i smeten gör kakan oerhört saftig
och smakrik .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 1 /2 dl vetemjöl
100 g smör, smält
3/4 dl mjölk
2 kiwi
TILL FORMEN :
smör och kokos
GLASYR :
2 dl florsocker
3 - 4 tsk vatten
GARNERING : grönt strössel
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke .
BLANDA bakpulver, vaniljsocker och mjöl
och vänd ner det i smeten .
Tillsätt smör och mjölk och rör ihop allt till
en slät smet .
SMÖRJ en sockerkaksform , 1 1/2 liter , med
smör och strö över kokos .
SKALA kiwifrukterna , skär dem i tunna skivor
och dela dem i bitar.
Blanda ner bitarna i smeten och häll dem i formen.
GRÄDDA kakan längst ner i ugnen 35 - 40 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
GLASYR : Blanda florsocker och vatten , lite i taget ,
till en lagom tjock glasyr .
RINGLA den över kakan och strö över strössel .
Låt glasyren stelna .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar