onsdag 16 mars 2022

MIN ; VITA FISK MED MANDELTÄCKE , 4 PORT .

 


                                         HEJSAN !


FINA FISKEN SERVERAR JAG GÄRNA 

UNDER ETT GYLLENE  BRÖD- OCH 

MANDELTÄCKE .

DET BLIR BÅDE GOTT OCH VACKERT !


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g  djupfrys  sejfile'

eller annan  vit fisk

salt och peppar

2 skivor vitt formbröd

50 g riven ost

2 äggulor

25 g flagad  mandel

SERVETING.

potatismos 

gröna ärter 

gärna vitlökstomater = blanda ihop ,

1 vitlök , pressad + 6 småtomater  delade,  eller  1 stor skivad ,

+ 1 kläm på akacia honung)

UGN  225 GRADER .


SÅ HÄR GÖR DU :

HALV - tina  fiskblocket  och  skär  det  i  2  cm tjocka  skivor .

Lägg  skivorna  tätt  intill  varandra  på  ett  smort  ugnssäkert fat .

Salta och peppra .

KANTSKÄR  brödet  och  smula  det .

Rör  i  ost  och  äggulor  med  en  gaffel .

Fördela  massan  över  fisken .   STRÖ  över  mandel .

STEK  mitt  i  ugnen  tills  fiskköttet  är  vitt  och  fast ,  ca  20 min.


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: