HEJSAN !
FRESTA MIDDAGSGÄSTERNA !
BJUD på gratinerad lax med krämig vinsås och skaldjur .
Det blir garanterat succe' ! mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 purjolök
2 msk smör /margarin
100 g sockerärter
ca 700 g laxfile' i portionsbitar
2 dl creme - fraiche
1 dl vitt vin
150 g skalade räkor
140 g kräftstjärtar
1/2 dl finhackad dill
SERVERINGSFÖRSLAG
potatis
grön sparris
citron
UGN : 225 grader
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA och fräs purjolöken blank och smidig i smör
utan att den tar färg .
KOKA sockerärterna ca 1 minut, spola av i kallt vatten .
Fördela purjolök och sockerärter i en smord ugnsform .
Lägg laxen ovanpå .
KOKA upp creme fraiche och vin .
Ta kastrullen från plattan och vänd ner räkor, kräftstjärtar
och dill . HÄLL såsen över laxen .
TILLAGA mitt i ugnen ca 15 minuter .
SERVERA med pressad potatis , kokt sparris och citron .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar