måndag 11 april 2022

ÄNGAMAT , " ÄNGLAMAT " , 4 PERSONER .

 


                                            HEJSAN !


Förr om åren serverades denna soppa lite då och då .

Den perfekta restmaten , sa  alla mammor !

Hacka de grönsaker som finns i kylen koka dem och red av .  

Men vi barn kallade den för "änglamat"  jättegott tyckte vi alla !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 blomkålshuvud

5  morötter

1 purjolök      

 2  dl sockerärter

7 - 8 dl vatten 

1 tsk salt

2 msk vetemjöl

4 dl mjölk

salt och peppar 

1/2 dl finhackad persilja 


SÅ HÄR GÖR DU :

ANSA  och  skölj  grönsakerna .

Dela  blomkålshuvudet i små buketter, skiva morötterna och purjolöken .

  KOKA  upp  vatten och salt .  

Lägg i blomkål och morötter  och koka i 10 minuter.

Tillsätt purjo och sockerärter och koka ytterligare 5 minuter .

RÖR ut mjölet med lite av mjölken till en slät redning .

Blanda i resten av mjölken .

Häll redningen i soppan ,  rör om och låt koka några minuter.

SMAKA av med salt och peppar .

Strö över persilja .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


Inga kommentarer: