söndag 8 maj 2022

DOFTANDE TEKAKOR , 12 ST . (frukost) .

 


                                                       HEJSAN  !


EN liten snäll ton av  kardemumma .  Mjukt smör .

Något gott att dricka till . 

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 / 2 paket jäst (25 g)

3 dl mellanmjölk

1 / 2  tsk  hela  kardemummakärnor 

250 g keso - naturell

1 / 2  tsk salt

2  tsk  strösocker

8  dl  kärnvetemjöl

med  fullkorn,

+ 1 / 2  dl till utbakning


SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen  i  en  bunke.

Ljumma  och  tillsätt  mjölken ,

rör  ut  jästen  i  den .

STÖT kardemummakärnorna i en mortel .

Tillsätt dem och övriga ingredienser,

arbeta till en kladdfri deg .

Låt jäsa under bakduk 30 minuter .

RULLA  ut degen till en längd på mjölat bakbord ,

skär i 12 delar och rulla till bullar .

Kavla ut bullarna  till  tekakor,  ca 1 dm i diameter .

LÄGG tekakorna  på  2  plåtar  med  bakplåtspapper.

Nagga  bröden lätt med en gaffel, låt jäsa under bakduk 30 min.

SÄTT ugnen på  225  grader .

GRÄDDA  tekakorna  mitt i  ugnen  15  minuter .


Kolla !    KOSTFIBERRIKT  bröd gör  magen  gladare !

De här tekakorna innehåller hela 25 % fullkornsmjöl av vete .


LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: