HEJSAN !
EN liten snäll ton av kardemumma . Mjukt smör .
Något gott att dricka till .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 / 2 paket jäst (25 g)
3 dl mellanmjölk
1 / 2 tsk hela kardemummakärnor
250 g keso - naturell
1 / 2 tsk salt
2 tsk strösocker
8 dl kärnvetemjöl
med fullkorn,
+ 1 / 2 dl till utbakning
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke.
Ljumma och tillsätt mjölken ,
rör ut jästen i den .
STÖT kardemummakärnorna i en mortel .
Tillsätt dem och övriga ingredienser,
arbeta till en kladdfri deg .
Låt jäsa under bakduk 30 minuter .
RULLA ut degen till en längd på mjölat bakbord ,
skär i 12 delar och rulla till bullar .
Kavla ut bullarna till tekakor, ca 1 dm i diameter .
LÄGG tekakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Nagga bröden lätt med en gaffel, låt jäsa under bakduk 30 min.
SÄTT ugnen på 225 grader .
GRÄDDA tekakorna mitt i ugnen 15 minuter .
Kolla ! KOSTFIBERRIKT bröd gör magen gladare !
De här tekakorna innehåller hela 25 % fullkornsmjöl av vete .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar