HEJSAN !
Hela köket fylls av doften - nybakat vetebröd .
Njut av bullarna tillsammans med ett glas mjölk
eller 1 kopp kaffe . mm....!
UNDERBART GODA BULLAR !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl mjölk
50 g jäst -knappt
1 1/2 dl strösocker
14 dl vetemjöl
2 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör /margarin
FYLLNING :
1 1/2 dl hallonsylt
1 1/2 dl kokosflingor
1 ägg till pensling
pärlsocker till dekor
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke, häll över mjölken
(ljummen om Du vill att degen ska jäsa fort, annars kall )
och rör tills jästen lösts upp .
BLANDA de torra ingredienserna och häll allt i degbunken .
Klicka även ner det mjuka smöret .
Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna
i köksassistent eller för hand , 5- 10 minuter .
Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter .
KAVLA ut degen till en stor rektangel .
BRED på hallonsylten och strö över kokosflingorna .
Rulla ihop degen till en tjock rulle och skär den i ca 16 bitar .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Placera bullarna med lite mellanrum i en smord ugnsform
ca 25 x 30 centimeter .
Låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
PENSLA bullarna med lite uppvispat ägg och strö över
pärlsocker .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20 - 25 min.
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar