HEJSAN !
PRAKTISKT - DU häller upp degen direkt i långpannan
och plattar sen ut den med mjölade händer .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör / margarin
5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
2 dl finriven morot
6 dl rågsikt
6 - 7 dl special vetemjöl
TILL PENSLING :
vatten och solroskärnor
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret . Häll i vattnet och värm till
fingervärme 37 grader.
SMULA ner jästen i en bunke . Tillsätt degspadet
och rör om tills jästen löst sig .
TILLSÄTT salt, solroskärnor, rågsikt, och nästan
allt vetemjöl special .
Arbeta degen smidig i maskin eller för hand .
LÅT degen jäsa övertäckt ca 40 minuter .
SKRAPA ner degen i en långpanna, ca 30x 40 cm ,
klädd med bakplåtspapper.
Platta ut degen med handen och markera rutor
med en mjölad kniv .
LÅT brödet jäsa övertäckt ca 30 minuter .
Pensla med ljummet vatten och strö över solroskärnor.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 20 - 25 minuter .
Stjälp upp på galler och låt kallna under bakduk .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar