onsdag 27 juli 2022

ANITAS , MANDELBULLAR MED GLASYR , 20 ST ,

 


                                 HEJSAN  !

JÄTTEGODA BULLAR, mm...!

EN av mina lekkamrater, när vi var 11 år , hon hette Anita .

Hon älskade att baka och hennes bullar blev alltid så himla goa !


HÄR ÄR ANITAS RECEPT :

7 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

150 g smör/margarin ,  rumstempererat 

25 g jäst 

3 dl mjölk

FYLLNING :

100 g mandelmassa

1/2 dl sötmandel

PENSLING :  1 ägg ,

GLASYR :
1 dl florsocker

2 tsk citron, pressad saft

UGN :225 GRADER .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  LÄGG vetemjöl, strösocker, smör och smulad jäst 

i beredningsskålen till matberedaren.

Kör det till en smulig massa .

Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg .

2)  KÖR mandelmassa och mandel i mixer till smulor .

3)  TA upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till 

en rektangel .

Strö fyllningen över degen .

Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt .

4)   SKÄR  degen i två cm breda remsor .

Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet .

Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem 

till en knut .  Fäst ändarna undertill .

Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem

jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten .

5)  PENSLA  bullarna två gånger med uppvispat ägg ,

då blir de riktigt blanka .

Grädda dem  mitt i ugnen ca 10 minuter.

Låt bullarna svalna på galler.

6)  RÖR  ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen .


mm...!

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: