HEJSAN !
JÄTTEGODA BULLAR, mm...!
EN av mina lekkamrater, när vi var 11 år , hon hette Anita .
Hon älskade att baka och hennes bullar blev alltid så himla goa !
HÄR ÄR ANITAS RECEPT :
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
150 g smör/margarin , rumstempererat
25 g jäst
3 dl mjölk
FYLLNING :
100 g mandelmassa
1/2 dl sötmandel
PENSLING : 1 ägg ,
GLASYR :
1 dl florsocker
2 tsk citron, pressad saft
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) LÄGG vetemjöl, strösocker, smör och smulad jäst
i beredningsskålen till matberedaren.
Kör det till en smulig massa .
Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg .
2) KÖR mandelmassa och mandel i mixer till smulor .
3) TA upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till
en rektangel .
Strö fyllningen över degen .
Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt .
4) SKÄR degen i två cm breda remsor .
Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet .
Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem
till en knut . Fäst ändarna undertill .
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem
jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten .
5) PENSLA bullarna två gånger med uppvispat ägg ,
då blir de riktigt blanka .
Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.
6) RÖR ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen .
mm...!
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar