lördag 30 juli 2022

VIT CHOKLAD - PARFAIT MED JORDGUBBAR , 4 - 6 PORT . (efterrätt) .

 


                                           HEJSAN  !


TA FRAM UR FRYSEN EN STUND FÖRE SERVERING ,

OCH GARNERA MED ETT LASS JORDGUBBAR !

GOTT MED KROSSAD DAIM .   mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

5 dl vispgrädde

4 äggulor

3/4 dl strösocker

200 g vit choklad 

1 liter jordgubbar

1 krossad DUBBEL - DAJM 


SÅ HÄR GÖR DU ,

1)  VISPA grädden tjock i en bunke och ställ i kylen .

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt .

2)  HACKA och smält  den vita  chokladen över  vattenbad .

Vänd först ner den vita chokladen och sedan grädden 

 i  äggsmeten .   Rör så lite som möjligt .

3)  RENSA och tärna hälften av jordgubbarna smått .

Vänd ner dem i glasskrämen tillsammans med daim-krosset .

4)   HÄLL krämen i en form t ex  15 x 25 cm och frys in 

minst 6 timmar .

5)  TINA  en stund före servering  och dekorera med ett

berg av färska jordgubbar .


LYCKA TILL !




Inga kommentarer: