torsdag 29 september 2022

OMELETT MED KRÄFTSTUVNING , 4 PORT, (lunch/middag) , mm... !

 


                              HEJSAN !

Nu har jag nog "snöat in" på omeletter , men de är ju så goda

och lätta att göra ,  Så bara denna också  ! 


Jag brukar använda två stekpannor då jag annars har svårt 

att få stora omeletter att bli fina !!

Och ska jag vara ärlig  så blir omeletterna inte  så fina ändå ,

- men smaken sitter där .!


HÄR ÄR RECEPTET :

STUVNING :

6 färska champinjoner

1 silver lök

1 msk smör/margarin

2 dl vispgrädde

salt och peppar

1/2 tsk riven muskot

2 dl kräftstjärtar

1/2 dl hackad dill


OMELETT :

9 ägg

1/2 dl vispgrädde

salt och peppar

smör att steka i


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BÖRJA med stuvningen :   SKIVA champinjonerna och fräs i smör .

2 )  RIV silverlöken och fräs en kort stund i smör utan att det tar färg.

Häll i grädde och låt koka ihop på medelhög värme i 5 - 8 minuter .

Krydda med salt , peppar och muskot .

3) DELA  kräftstjärtarna .  HÄLL gräddstuvningen överchampinjonerna

och tillsätt sedan kräftstjärtar och dill .

Ta av från värmen då kräftstjärtarna lätt blir sega .

4)  DAGS för omeletten :  RÖR ihop ägg och grädde.  Salta å peppra .

5)  SMÄLT smör i en stekpanna och rör ner äggstanningen .

Stek på låg värme så att undersidan inte bränns .

När omeletten är nästan klar lägger DU upp fyllningen på halva omeletten.

Vänd över den andra halvan och stjälp upp på en tallrik .


DU kan också ta Din egen favoritfyllning .


LYCKA TILL !

Tack  !

Inga kommentarer: