HEJSAN !
Tjusigt och lyxigt festbröd som får
härlig smak av parmesanen .
Passar perfekt till buffe' bordet, grytan
eller soppan , mm....!
HÄR ÄR RECEPTET :
8 stora eller 10 små ägg
1 dl vatten
1/2 dl olivolja
2 dl finriven Parmesanost
3/4 dl kokosnötsmjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
3 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
ägg till pensling
svarta vallmofrö att strö över
smör och pofiber till formen
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 190 grader .
Vispa äggen till en luftig smet i en bunke
ca 3 minuter med elvisp .
Tillsätt vatten samt olja och blanda väl .
Rör ner parmesanosten .
2) RÖR ihop de torra ingredienserna och
blanda ner dem i smeten ordentligt .
Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter .
3) KLÄM fast ett bakplåtspapper i botten
på en springform , ca 21 cm i diameter , och
smöra och bröa kanterna med pofiber .
4) DELA smeten i 11 bitar och rulla var och
en till en rund bulle .
Lägg bullarna i formen, 8 bullar runtom och 3 i mitten .
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö
svarta vallmofrö över .
5) GRÄDDA brödet i ugnen tills det har fått fin färg ,
i 30 - 40 minuter .
Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk .
KOLLA !
Låt stå i formen ca 5-6 minuter,
öppna spännet på formen, skjut över brödet till ett galler,
med bakduk + en bakduk över brödet .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar