HEJSAN !
Mumsiga bullar med toscatopping .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör/margarin rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl - gärna BERTE QVARN
TOSCA :
150 g mandelspån
100 g smör / margarin
2 dl strösocker
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
FYLLNING :
50 g hasselnötter
50 g valnötter
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
PENSLING :
ägg
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en skål .
Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen .
Rör tills tills den lösts upp .
Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och det mesta
av mjölet .
2) ARBETA degen väl , i en maskin 10 minuter
eller för hand i 15 minuter .
Jäs övertäckt i 45 minuter .
3) TOSCA : GROVHACKA nötterna till tosca -
smeten . Värm smör, socker, mjölk, mjöl och nötter
i en kastrull under omrörning tills allt smält samman .
Låt svalna .
4) FYLLNING : del till en platta Mal nötterna till fyllningen och
rör ihop med smör, socker och kanel .
5) Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 bitar .
Kavla ut varje del till en platta , 50 x 30 cm och bred på fyllningen .
Rulla ihop och skär varje i 16 bitar . Lägg eventuellt i bullformar .
Jäs övertäckta i 30 minuter .
6) PENSLING : Pensla bullarna med uppvispat ägg
och klicka på toscasmet .
7) GRÄDDA mitt i ugnen i ca 8 minuter .
ALL LYCKA TILL !
Trevlig fikastund !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar