torsdag 27 oktober 2022

HEMBAKADE MAZARINER , 16 ST , (till fikastunden / te) . mm...!

 


                            HEJSAN  !


Att baka mazariner är inte alls svårt  och man tjänar en bra slant -

 om man hör till de många som gärna köper mazariner i närmsta 

affär - konditori .  Jag gör alltid utan sockerglasyr - då går de fint

att frysa.  Med sockerglasyr blir de kletiga och lätt rinniga när

kakorna väl är tinade .


HÄR ÄR RECEPTET :

3 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

3 msk strösocker

1/2 ägg 

100 g smör / margarin

FYLLNING :

50 g smör

150 g mandelmassa

2 ägg

3 msk vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

(florsocker )


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  GÖR  först mördegen som ska vara i botten på kakorna .

Blanda alla torra ingredienser i en bunke .

Skiva fettet och lägg i mjölhögen .

Tillsätt det halva ägget och arbeta snabbt samman till en deg.

Låt vila ett par timmar i kylskåp för lättare utkavling .

2)  KAVLA ut degen och klä små smorda släta bakelseformar 

med degen .

3)  RIV  mandelmassan till fyllningen, rör ner äggen och mjölet 

med  bakpulvret 

Fyll i de  degklädda formarna och grädda kakorna i 175 -200 graders

ugnsvärme i ca 15 minuter .

Låt kakorna svalna en aning , stjälp sedan ur dem ur formarna .

SIKTA över florsocker .

NU ÄR DET KLART  !


ALL LYCKA TILL !





Inga kommentarer: