HEJSAN !
Den här ruskigt goda JULKAKAN ska Du inte frysa in .
Ju längre den står , invirad i plast, ju mer kommer
smakerna fram .
Denna julkaka har jag gjort sen barnen var små
och den är lika god ännu .
UGN : 150 - 175 grader
GRÄDDNINGSTID : 1 timme .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
50 g grovhackade valnötter
100 g smör / margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 stort äpple i tärningar
1 dl russin
SÅ HÄR GÖR DU :
1) BLANDA mjöl, bakpulver , kanel och salt väl
och rör ner valnötterna .
2) RÖR matfett och socker vitt och poröst .
3) TILLSÄTT äggen ett i sänder och därefter mjöl -
- blandningen omväxlande med mjölken .
4) BLANDA sist ner äppeltärningarna och russinen
och häll smeten i väl smord och bröad /mjölad avlång
kakform .
5) GRÄDDA kakan på mellanläge i ugnen och känn
efter med en sticka att den är torr inuti .
6) LÅT KAKAN svalna något innan den serveras .
"Riktiga frukt-Julkakor med sukat "- var inte gott
sa barnen , så därav denna variant .
GOD JUL och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar