HEJSAN !
VÄL värd att baka och lätt att göra ! ..mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl - Berte Qvarn
1 tsk bakpulver
100 g smält smör / margarin
TOSCASMET :
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 förpackning mandelspån , 50-100 g.
eller 50 g skalad flisad sötmandel
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och bröa /mjöla en rund form med
löstagbar kant , ca 22 cm i diameter .
2) VISPA ägg och socker poröst .
3) SIKTA ner mjölet blandat med bakpulver .
Tillsätt det avsvalnade fettet och rör om
till en jämn smet . Häll smeten i formen .
4) GRÄDDA knappt färdig på galler i nedre
delen av ugnen ca 30 minuter .
5) BLANDA under tiden samman ingredienserna
till toscasmeten i en kastrull och låt det koka upp
under omrörning .
6) TAG ut den knappt färdiga kakan ur ugnen
och häll över toscasmeten .
Sätt åter in kakan men nu mitt i ugnen .
Låt kakan grädda färdigt och glasyren få fin färg, ca 10 min.
7) LÅT kakan svalna lite i formen innan den läggs på galler
för att kallna .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar