söndag 18 december 2022

BRYSSELKÅL MED PARMASKINKA OCH PINJENÖTTER , 4 PORT .

 


  VITLÖK GOD KRYDDA  BRYSSELKÅL .                    

PARMASKINKAN  i rätten kan tas bort  om

DU önskar en helt grön rätt  .

Ersätt den gärna med pressad vitlök, så får 

brysselkålen en "ny " smak .   


HÄR ÄR RECEPTET :

1 paket (250 g) tinad brysselkål

1 paket (80 g)  skivad parmaskinka

2  msk olivolja /rapsolja

2 msk rostade pinjenötter

1 - 2 tsk pressad citronsaft

1/2 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar


SÅ HÄR GÖR DU :

HALVERA brysselkålen .

STRIMLA parmaskinkan .

HETTA upp en stekpanna med oljan 

och fräs brysselkålen i ca 2 minuter .

BLANDA ner parmaskinka, pinjenötter

och citronsaft .

SALTA och peppra .


GOD -JUL !


Inga kommentarer: