HEJSAN !
DETTA BRÖD har vi oftast till Julskinkan
Förutom detta bröd har vi en favorit till .
Men vi börjar med detta
Så enkelt att göra , det ska ställas in i KALL UGN !!
Ljuvligt mjuka och saftiga limpor som går lätt
att skära upp i tunna skivor .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl mörk sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl Special vetemjöl
8 dl rågsikt
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA jästen i en bunke och
lös upp den i det fingervarma vattnet .
2) RÖR ner sirap,olja och salt .
3) BLANDA ner mjölen och knåda
till en smidig deg .
4) DELA degen i två bitar och forma
dem till limpor .
Lägg dem bredvid varandra på en plåt
med bakplåtspapper .
Lägg även en bit bakplåtspapper mellan
limporna .
5) SÄTT IN BRÖDEN I EN KALL UGN .
i mitten av ugnen och sätt temperaturen på 200 grader.
Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar.
6) LÅT bröden stå i ugnen i ca 50 minuter .
Riktigt Goda med julskinka och senap !
GOD JUL och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar