HEJSAN !
Detta är en riktigt festlig rätt mm...!
Passar bra till NYÅRSAFTON
HÄR ÄR RECEPTET :
2 färska humrar
sallatsblad t ex ekblad, rose' lollo rosso
SÅS :
1 mango
2 dl lätt kräm fraiche
2 msk mango chutney
2 krm salt
några stänk tabasco
2 tsk hackad gräslök
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KLYV humrarna på längden .
Se till att stjärt och sköld håller ihop .
Ta köttet ur stjärt och leder .
Ta bort magsäcken .
Skär köttet i bitar och lägg tillbaka
i skalet .
2) SKÖLJ och riv salladen i mindre bitar.
Fördela på assietter .
Lägg en hummerhalva på varje assiett .
3) SKALA mangon och skär bort den
stora, platta kärnan i mitten .
Skär mangoköttet i små tärningar .
4) BLANDA kräm fraiche med mango, salt,
tabasco och gräslök .
5) SERVERA såsen till hummern .
GOTT NYTT ÅR !
TIPS !
MOGEN MANGO !
Se till att mangon till såsen är mogen
annars blir såsen smaklös.
När man trycker lätt på mangon
ska den kännas mjuk och så ska
den dofta mango när man luktar
på den .
TACK !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar