söndag 25 december 2022

NYÅRSAFTON - FLÄSKFILE' I PANNA MED BACON OCH DRUVOR , 4 PORT.

 


                            HEJSAN !


SÅ FESTLIGT OCH GOTT !

MED BÄSTA PORSLINET !


HÄR ÄR RECEPTET :

4 kyckling -fileer

1 msk olja

1 tsk salt

1 krm vitpeppar 

2 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)

1 msk soja

1 paket bacon (140 g)

1 purjolök

150 g blå druvor

1 tsk arrowrot 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BRYN kyckling  fileerna  runt om i oljan i en stekpanna.

Krydda med salt och peppar 

Lägg fileerna i en traktörpanna .

Häll över buljong och tillsätt sojan .

Låt puttra under lock i ca 5 minuter .

2)  STRIMLA baconet .

Skölj och strimla purjolöken .

Skölj halvera och kärna ur druvorna .

3)  FRÄS bacon och purjolök utan extra fett

i en stekpanna .

Tillsätt druvorna och låt fräsa med en kort stund .

4)  RÖR ut arrowroten i lite kallt vatten .

Häll redningen i pannan och låt koka upp .

Strössla över druvfräset .

5 )  SERVERA  pannan gärna med vildris och 

gröna bönor.


GOTT NYTT ÅR !


TIPS !

OST OCH FRUKT EFTER MATEN :

KÖP  hem lite extra vindruvor och servera 

dem som dessert med en liten bit grön-

eller blåmögelost  .

TACK !





Inga kommentarer: