HEJSAN !
IBLAND får jag för mej att äta lite nyttigare
och då väljer jag gärna den här rätten ...mm...!
med soltorkade tomater, pasta och ...
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g parardelle - eller annan pasta
3 bitar soltorkade tomater
75 g färsk spenat
60 g lax - file' utan skinn och ben
1 /2 tsk olja
3 halverade körsbärstomater
1 /2 dl laga lätt - eller annan grädde -tunn
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG och strimla tomaterna .
KOKA pastan enligt anvisning på
förpackningen .
SKÖLJ spenaten och skaka av vattnet.
Lägg bladen i en het torr stekpanna och
vänd runt tills de fallit ihop och det mesta
av vattnet ångat bort. Lägg över på tallrik.
SKÄR laxen i ganska stora bitar .
Stek dem hastigt i oljan .
LÄGG i tomater och spenat och häll över grädden.
KOKA upp och vänd försiktigt runt .
Smaka av med salt och peppar .
LÄGG upp pastan på varm tallrik och ös över
såsen med sked .SERVERA med en blandad sallad .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar