tisdag 15 februari 2022

PAPARDELLE MED SPENAT, LAX OCH SOLTORKAD TOMAT , 1 PERSON .

 


                                              HEJSAN ! 


IBLAND får jag för mej att äta lite nyttigare 

och då väljer jag gärna den här rätten ...mm...!

med soltorkade tomater, pasta och ...


HÄR ÄR RECEPTET :

50 g parardelle - eller annan pasta 

3 bitar soltorkade tomater

75 g färsk spenat

60 g lax - file' utan skinn och ben

1 /2 tsk olja

3 halverade körsbärstomater

1 /2 dl laga lätt - eller annan grädde -tunn

salt och peppar .

SÅ HÄR GÖR DU :

BLÖTLÄGG och strimla tomaterna .

KOKA pastan enligt anvisning på 

förpackningen .

SKÖLJ spenaten och skaka av vattnet.

Lägg bladen i en het torr stekpanna och

vänd runt tills de fallit ihop och det mesta

av vattnet ångat bort.  Lägg över på tallrik.

SKÄR laxen i ganska stora bitar .

Stek dem hastigt i oljan .

LÄGG i tomater och spenat och häll över grädden.

KOKA upp och vänd försiktigt runt .

Smaka av med salt och peppar .

LÄGG upp pastan på varm tallrik och ös över 

såsen med sked .SERVERA med en blandad sallad .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: