söndag 23 oktober 2022

FARMORS GODA APRIKOSKAKA , ( till efterrätt med vispgrädde) .

 


                    HEJSAN  !

Du kan bjuda kakan som den är eller skiva med en 

klick grädde på  som efterrätt 

En fin kaka med hackade aprikoser och nötter i smeten .

Aprikoserna ger en frisk och syrlig smak .

Vill DU ha en mildare fruktsmak kan hälften av 

aprikoserna bytas mot katrinplommon .  mm..!


HÄR ÄR RECEPTET :

200 g smör / margarin

2 dl socker

4 ägg

3 dl torkade aprikoser, hackade  / blandat med  

1 1/2 dl katrinplommon - hackat 

1 dl hasselnötter  grovt hackade

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  RÖR smör och socker poröst .

2)  TILLSÄTT äggen ett i sänder under kraftig vispning .

3)  BLANDA  frukten med lite av mjölet och rör ner den 

tillsammans med nötter .

4)  BLANDA  resten av mjölet med bakpulvret  och rör

försiktigt ner det i smeten .

5)  GRÄDDA  kakan i smord och bröad form , rymd 

1 1/2 liter , i 175 grader ,  tills kakan känns torr ,

ca 1 timme .


LYCKA TILL !




                       

Inga kommentarer: