tisdag 20 december 2022

RÖD JULSALLAD , 4 - 6 PORT.

 


                           HEJSAN  !

5 - 6 dl finstrimlad rödkål

1 liten morot

1 liten rödlök

2 apelsiner

1 dl (50 g) valnötter

DRESSING :

1/2 dl olivolja/rapsolja

1/2 dl pressad apelsinsaft

1 msk honungssenap

1/2 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar


SÅ HÄR GÖR DU :

STRIMLA rödkålen riktigt tunt - använd en osthyvel ,

så går det lätt, eller använd matberedare med den 

tunnaste skär - skivan .

SKALA moroten och riv den på ett rivjärn .

SKALA , dela och skiva rödlöken mycket tunt .

SKALA apelsinerna med en vass kniv så att den vita

hinnan försvinner .

SKÄR ut hinn fria klyftor . Grovhacka valnötterna .

BLANDA rödkål, morot, rödlök, apelsinklyftor  och

valnötter i en skål .

VISPA samman oljan , apelsinsaft , honungssenap ,

salt och peppar .

HÄLL dressingen över salladen och blanda noga .

LÅT salladen ett par timmar före servering.


KOLLA !  BYT KÅLSORT SÄSONG !

Denna sallad är även god att göra andra tider på året .


GOD  JUL !

Inga kommentarer: