HEJSAN !
Jag fick bara lite grann grönkål över, från julen som var .
Vad ska jag göra med detta ?? tänkte jag .
Lägg det över något sa maken ! typ fisken, vi ska äta idag.
Sagt och gjort ...!
Resultatet blev en fantastisk middag
rik på både festkänsla och matglädje .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 bitar ryggfile' av torsk
1 paket bacon
10 cm purjolök
50 g grönkål
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 dl vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
MANDELPOTATISMOS :
1 kg mandelpotatis
50 g smör/ margarin
1 1/2 dl mjölk
2 nypor salt
vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader .
Skiva baconet i bitar, hacka purjolöken,
kålen och vitlöksklyftan .
2) STEK baconet knaprigt i en het stekpanna,
när det börjar bli klart, tillsätt purjolöken ,
kålen och vitlöken .
Låt det fräsa på ett par minuter till .
Vänd ner osten och smaka av med salt å peppar .
3) LÄGG torsken i en ugnssäker form .
Salta och peppra runtom och fördela baconröran
uppe på torskbitarna .
Häll på vinet och grädden i formen .
Baka i mitten av ugnen i 18 - 20 minuter .
Ta ut, garnera gärna med finhackad grönkål
och servera direkt .
4) MANDELPOTATISMOS :
SKALA potatisen och lägg i en kastrull, fyll
på med vatten och salta väl .
Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk
ca 15 minuter .
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av .
5) SMÄLT smöret och häll i mjölken så att det blir
en ljummen vätska .
Mosa potatisen med en hand visp och rör ner vätskan.
Smaka av med salt och vitpeppar .
SERVERA till den ugnsbakade torsken .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar