HEJSAN !
Det fiffiga med de här långpannebaket är
den långa jästiden - att använda den till
nytta eller nöje !
Och utan alltför stor ansträngning kan frysen
sedan fyllas med många goda bullar !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross
1 dl linfrö
2 dl kokande vatten
2 dl rumsvarmt vatten
25 g jäst
1 dl lingonsylt
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl sesamfrön
1/ 2 msk salt
ca 1 liter vetemjöl Special
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) BLANDA rågkross , linfrö och kokande vatten .
Låt stå minst 1 timma .
2) SMULA jästen i en bunke .
Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig .
Tillsätt linfröblandningen, sylt, groddar, sesamfrön, salt
och det mesta av mjölet .
Arbeta degen tills den släpper skålens kant .
LÅT JÄSA i 2 TIMMAR .
3) PLATTA ut degen med mjölade händer i en stor
långpanna .
Skär degen i rutor .
Låt jäsa i 40 minuter .
4) GRÄDDA i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter .
Låt alltid degen jäsa på en dragfri plats
skyddad av en ren handduk .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar