måndag 27 februari 2023

MINA GODA , SESAM - & LINGONBULLAR , ca 24 ST. mm....!

 


                             HEJSAN  !

Det fiffiga med de här långpannebaket är

den långa jästiden - att använda den till 

nytta eller nöje !

Och utan alltför stor ansträngning kan frysen

sedan fyllas med många goda bullar  !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross

1 dl linfrö

2 dl kokande vatten

2 dl rumsvarmt vatten

25 g jäst

1 dl lingonsylt

1/2 dl vetegroddar 

1/2 dl sesamfrön

1/ 2 msk salt

ca 1 liter vetemjöl Special

UGN :  200 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BLANDA  rågkross , linfrö och kokande vatten .

Låt stå minst 1 timma .

2)  SMULA jästen i en bunke .

Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig .

Tillsätt linfröblandningen, sylt, groddar, sesamfrön, salt

och det mesta av mjölet .

Arbeta degen tills den släpper skålens kant .

LÅT JÄSA i 2 TIMMAR .

3) PLATTA ut degen med mjölade händer i en stor 

långpanna .

Skär degen i rutor .

Låt jäsa i 40 minuter .

4)  GRÄDDA  i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter .

Låt alltid degen jäsa på  en  dragfri plats 

skyddad av en ren handduk .


LYCKA TILL !


Inga kommentarer: