måndag 27 februari 2023

MINA RIKTIGT GODA, OST-FYLLDA DINKELSNURROR , 30 ST SMÅ.

 


                         HEJSAN !


Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost 

och solrosfrön !

Dekorativt som brytbröd på buffe'n eller att

bara skämma bort sig  med  till  frukost ....


HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst

5 dl rumstempererat vatten

1 1/2 tsk salt

ca 12 dl siktat dinkel

50 g smör/margarin

FYLLNING & GARNERING

150 g lagrad ost , riven

1 dl solrosfrön

1 ägg till pensling

UGN :  200 GRADER 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMULA  jästen i en bunke .

Häll på vatten , rör tills jästen är upplöst.

Tillsätt salt och det mesta av mjölet .

Klicka i smör.

Arbeta degen smidig .

Låt jäsa ca 11/2  timme.

2)  FYLLNING  :  

STJÄLP upp degen och kavla till  en platta,

60 x 30 cm ,

Strö på det mesta av osten och solrosfröna , 

spara lite till garnering .

Rulla samman från långsidan och skär i 30 bitar.

Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna.

Låt jäsa i ca 45 minuter.

3)  GARNERING :

VISPA  ägget lätt och pensla bullarna .

Strö över resten av osten och solrosfröna .

GRÄDDA i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.

Hoppas det smakar .


TIPS !  Frys in & sprödvärm efter hand .

                       LYCKA TILL !

Inga kommentarer: